Održana Prva Pričest u Novom Virju

Održana Prva Pričest u Novom Virju

Dana 30. svibnja 2021. godine održala se u Novom Virju sveta Prva Pričest. Trinaestero djece primilo je prvu svetu ispovijed dan prije, a u nedjelju na poldanjoj sv. misi Prvu Pričest. Slavlje je predvodio župnik vlč. Damir Slamek koji je pripremao djecu kroz župni vjeronauk za taj veliki dan u njihovom životu.

Na svetoj misi župnik je između ostaloga poručio: „Dragi prvopričesnici i roditelji neka vam Isus bude najveći prijatelj i dragi gost u vašem životu. Kao što smo čuli u jednoj recitaciji djeca danas primaju Isusa kruh života kao najdražeg gosta. Gost kojeg pozovemo k sebi donosi nam radost i veselje s njim nam je lijepo provoditi vrijeme i kad smo u dobrom društvu kad imamo drage goste vrijeme jako brzo prođe.

Tako isto kad smo s Isusom vrijeme nam brzo i blagoslovljeno prolazi i primamo puno milosti od Njega. Neka Isus bude trajni gost u vašem životu, svakodnevni gost ne samo povremeni nego svaki dan počnite s Njim dan i završite s Njima to će vam biti na blagoslov.  Podsjetite ih dragi roditelji na Isus čije će Tijelo danas primiti, jer On je kruh života, on je moja potpora u slabosti, utjeha u trpljenju, moje osvježenje u vrućini, hrana moje gladne duše, moj poticaj kad sam iscrpljen – Isus je moje nebo na zemlji. Sveta pričest kad je primamo jača našu vjeru, hrani naše ufanje i ražaruje našu ljubav… Primajmo Isusa u svoje srce sa velikom željom, pobožnušću i vjerom, kao što nam kaže ova recitacija:

Moj Isuse srcem cijelim ja te danas primit želim,
daj ispuni moju želju, dođi, dragi Spasitelju.
Duša moja sva je čista, od bjeline srce mi blista.
Sve za tebe pripravno je! Dođi Isuse, dobro moje!
Od sad nek srce moje, prijestolje bude tvoje,
U njem kraljuj samo Ti, Isuse moj premili.
Ovdje u maloj Hostiji bijeloj, na sredini oltara,
Isus me ovdje čeka, srce moje danas za njim izgara!

Od danas vaše srce i misli i djela trebaju biti u skladu sa Isusovim zapovijedima i vaše srce i vaša vjera dragi roditelji treba iz dana u dan biti jača, kako vam djeca napreduju rastu tako i duhovno treba s njima rasti  u ljubavi prema Spasitelju. Pripremite ih na život jer život nije samo radost i veselje već i briga, napor i bol… ali sve je to lakše podnositi s Bogom koji nas jača i hrani na  putu života.

ISUSE

O, Isuse, ti me možeš
očuvati čista,
da u meni krsna milost
uvijek novim sjajem blista.

O, Isuse, ti me možeš
učiniti jakim
da pobjednik s Tobom budem,
boreći se sa zlom svakim.

O, Isuse, Ti me možeš
učiniti svetim,
da ljubavi divnom stazom
Tvoj put vjerno slijedim.