VIJESTI IZ ŽUPE

VIJESTI IZ ŽUPE

Od lipnja do listopada ove 2021. godine gradila se staza do nadstrešnice i dva parkirna mjesta za invalide ispred župne crkve. Imamo dosta parkirnih mjesta ali niti jedno za invalide, odnosno osobe koje su teže pokretne. A takvih  je na žalost sve više. Zato smo iskoristili radnike da postave stazu i parkirna mjesta. Već duže vremena temelj za nadstrešnicu je bio postavljen ali se dalje nije ništa radilo, pa smo ojačali temelj željezom i zalili betonom. Tako se odjednom ojačalo postojeće i napravilo novo sa dodatnim stepenicama do nadstrešnice. Sjenica je zapravo postavljena između crkve i župne kuće. Bit će nam potrebna za razne susrete na otvorenom. Budući da su u lipnja bile strašne vrućine radilo se u teškim paklenim uvjetima i hvala Bogu uspjeli smo postaviti tlakovce i poravnati zemlju koja je falila. Travu nismo mogli saditi jer nije bilo kiše pa ne bi sigurno nikla i rasla. Vruće je bilo i za beton pa smo ga zalijevali vodom da ne popuca.

Sada to izgleda bolje i ljepše te će imati svoju funkciju u toplim danima. Evo nekoliko slika da vam bude jasnije kako se gradilo i betoniralo, ravnalo i uređivalo. Hvala vrijednim radnicima i pomoćnim radnicima koji su priskočili u pomoć kad je trebalo. Bog sve vidi pa će naplatiti svakome po njegovom zalaganju. „Ako Gospodin kuće ne grdi uzalud se muče graditelji…“ kaže nam Psalmista zato neka nam Bog bude na pomoć i dalje u našim planovima da ih uspijemo napraviti na korist svima nama i za buduće naraštaje.

Molitva prije rada

Djela naša, molimo te, Gospodine, milošću svojom preteci i pomoću prati, da svaka naša molitva i djelo s tobom započnu i započeti da se s tobom dovrše. Po Kristu, Gospodinu našemu. Amen.